El cicle Unnim de Cinema de Muntanya present a la Seu

L'Obra Social d'Unnim i el Festival Unnim de Cinema de Muntanya coorganitzen el Cicle Unnim de Cinema de Muntanya, que projecta a 20 poblacions catalanes les pel·lícules guanyadores de la 28a edició del certamen amb la col·laboració d'entitats excursionistes de tot el país.

Redacció
06 de juny del 2011
Fotograma d'una de les projeccions.
Fotograma d'una de les projeccions.
Fotograma d'una de les projeccions.

A la Seu d'Urgell tindrà lloc el divendres, 13 de maig, les projeccions de les pel·lícules guanyadores de la 28a edició del Festival Unnim de Cinema de Muntanya. Els films que es podran veure, gràcies a la col·laboració de la Unió Excurisionista Urgellenca, són "Tuzgle" i "The Asgard Project". Les projeccions tindran lloc a la sala Sant Dojmènec a les deu de la nit.

Tuzgle, de Julien Nadiras i Vladimir Cellier (França) va obtenir el premi GrandValira al millor film d'esports de muntanya. Tracta d'una escaladora suïssa, Nina Ca­prez, que amb 9 companys viatgen a la recerca d’una zona on prac­ticar “boulder” a l’Argentina. El lloc descobert és un altiplà situat a 4.200 metres d’alçada i als peus del volcà Tuzgle. El documental explica el dia a dia del grup en aquesta inexplo­rada regió, una descoberta que ha sobrepassat les seves expectatives.

D'altra badna, The Asgard Project, de Alastair Lee (Gran Bretanya) va aconseguir el Gran Premi Vila de Torelló. El film es desenvolupa a l'illa de Baffin, on la major part de l'any els fiords estan coberts de neu però durant l'estiu, la neu es fon i amb 24 hores de llum la zona es converteix en un paradís per els escaladors. Després de tres escalades d’entrenament a Riglos, Brenta i Yosemite, els tres protagonis­tes principals, Leo Houlding, Sean Leary i Carlos Suarez viatgen a Baffin per escalar la Torre Asgard i llençar-se amb paracaigudes des del cim. Una aventura extrema en un paisat­ge increïble.