Activitats guiades a un preu simbòlic al Pallars per allargar l'estada dels clients

Redacció
03 de juny del 2011
L'estany de Montcortés.
L'estany de Montcortés.
L'estany de Montcortés.

L'Associació de Turisme Rural del Pallars Jussà en col·laboració amb l'Associació Catalana d'Empreses de Senderisme (ACES) han creat un calendari d'activitats per desestacionalitzar el turisme, allargar la temporada dels clients i dinamitzar el sector. Catorze cases de turisme rural i dos restaurants de la comarca ofereixen als seus clients activitats a un preu simbòlic (de cinc a deu euros). Els allotjaments proposen una activitat cada cap de setmana i han començat programant quinze activitats de senderisme amb un guia interpretador que s'aniran complementant amb altres activitats com sortides en bicicleta de muntanya o vehicle tot terreny per escoltar la brama del cérvol. Aquest calendari d'activitats funcionarà els mesos de juny i juliol i descansarà a l'agost per tornar-se a reactivar a la tardor. A part del senderisme també es proposen sortides culturals a conjunts monumentals com el de Mur o Llordà o visites a esdeveniments populars com la Diada dels Raiers. Les activitats estan distribuïdes per tota la comarca.

Aquestes activitats es realitzen gràcies a una aportació iniciat de 150 euros cada establiment de turisme rural i 200 els restaurants i hotels. Mireia Font, presidenta de l'Associació de Turisme Rural del Pallars Jussà, ha explicat que és una aportació molt petita pel retorn que pot comportar als establiments rurals de la comarca.

Mireia Fons ha dit què el fer un calendari d'activitats a nivell d'Associació és una iniciativa pionera a nivell de Catalunya. Aquest calendari d'activitats es pot consultar a les webs de les diferents cases rurals o a la web de l'Associació Catalana d'Empreses de Senderisme.