Alins diu que la Generalitat estarà al costat del territori en relació a la MAT del Pallars

Redacció
31 de maig del 2011
Albert Alins, delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.
Albert Alins, delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.
Albert Alins, delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.

El delegat del Govern al Pirineu i Aran, Albert Alins, ha dit que el Govern de la Generalitat estarà al costat del territori pel que fa a la MAT del Pallars. Alins ha explicat que segurament hi haurà al·legacions al projecte i que el Govern donarà suport a la postura presa pels Ajuntament. El període d'exposició pública del projecte es va iniciar en campanya electoral i finalitzarà el proper dia 22 de juny. Alins s'ha referit a aquesta qüestió i ha dit que ''molt normal no és'' actuar d'aquesta manera atès que els nous ajuntaments tindran uns 10 dies per preparar les al·legacions. Alins ha abordat aquesta i altres qüestions amb els directors dels serveis territorials de la Generalitat a Lleida. Albert Alins també ha explicat que tècnics de la Generalitat estan preparant els primers estudis tècnics del projecte presentat. Els Ajuntaments d'Isona, Gavet de la Conca, Castell de Mur, Llimiana i Tremp estan preparant de manera conjunta amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà les al·legacions contràries a aquest projecte.

Durant el transcurs de la reunió ordinària amb els directors dels serveis territorials s'han analitzat altres qüestions com les de la ramaderia al Pirineu. Alins ha dit que pràcticament s'han liquidat totes les subvencions concedides del 2009 i ha afegit que un cop s'hagin posat al dia de tots els ajuts és començaran a dissenyar els línies estratègiques de futur.

Alins ha reiterat que pel Govern de la Generalitat és un sector molt important el de la ramaderia per la seva tasca de producció ecològica i artesanal i per la labor que fa de conservació del paisatge.