Concert benèfic a Puigcerdà per la recuperació de l'estàtua de Josep Cabrinetty

El concert tindrà lloc diumenge 5 de juny, a les set del vespre, al Casino Ceretà de Puigcerdà. Les entrades ja són disponibles a les oficines de Caixa Penedès d’aquesta localitat, previ donatiu de 8 euros a l’entitat beneficiària.

Redacció
31 de maig del 2011

L’Obra Social de Caixa Penedès organitza un concert benèfic a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà per recaptar fons per a la recuperació de l’estàtua del Brigadier Josep Cabrinetty i Cladera. En concret, els donatius recaptats amb la celebració d’aquesta actuació musical es destinaran a la recuperació de l’estàtua del Brigadier Josep Cabrinetty i Cladera, que va desaparèixer durant la guerra civil. El restabliment d’aquesta estàtua s’emmarca dins d’un projecte de recuperació de la memòria històrica i de reconeixement a una persona cabdal per a la salvació de Puigcerdà davant l’atac carlí del 10 d’abril de 1873.

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà estarà dirigida per Carles Coll i, sota el títol “De Mozart als Beatles”, interpretarà el repertori: Pequeña Serenata Nocturna KV 525, de W. A. Mozart; Sonata m.1, de G. Rossini; Danzas Húngaras 6 y 7, de J. Brahms; Intermezzo de la Opera Goyescas, d’E. Granados; Trisch Trasch Polca, de J. Strauss; La vida es bella, de N. Piovani; La máquina deescribir, de L. Anderson, i grans temes dels Beatles.

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà, fundada el 1989 a Figueres (Alt Empordà), ha estat sempre dirigida per Carles Coll i el seu repertori, que abraça des de la música barroca fins a la contemporània, presta especial atenció a les obres de compositors catalans que solen programarse en tots els seus concerts. D'ençà la seva presentació, participa activament als principals festivals de música i realitza nombroses gires arreu del món, fet que l'ha portat a actuar a 44 països dels cinc continents i a realitzar més de 2.600 concerts. L'Orquestra col.labora amb solistes de gran renom tant a nivell nacional com internacional. Durant l'actuació que l'OCE va dur a terme a la seu del Parlament Europeu d'Estrasburg, va ser nomenada Membre d'Honor del Consell Internacional del Moviment Europeu. Entre altres premis que ha rebut, cal destacar que l'any 1992 la Generalitat de Catalunya li va concedir el  Premi Nacional de Música en la categoria de música clàssica.

L’Obra Social de Caixa Penedès

L’Obra Social de Caixa Penedès ha desenvolupat activitats durant el passat 2010 amb una inversió total de 6,4 milions d’euros. Amb aquest import s’han desenvolupat més de 800 projectes dedicats al desenvolupament cultural, econòmic i social a tota la seva àrea geogràfica d’influència.