La Seu i Oliana commemoren Dia Mundial sense Tabac

Dilluns 30 i dimarts 31 de maig, amb xerrades, tallers, caminades i sessions esportives per sensibilitzar als joves dels riscos del tabac.

Redacció
27 de maig del 2011

El Servei de Salut de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell i la Comissió sense Fum de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell han organitzat per als pròxims dies 30 i 31 de maig, un programa d'actes per commemorar el Dia Mundial sense Tabac.

Els actes s'iniciaran aquest dilluns, 30 de maig, amb una xerrada a les cinc de la tarda sota el títol 'Què és el tabac?' i a continuació el taller 'Construïm el cigarret gegant'. Ambdues activitats tindran lloc al casal de joves l'Escorxador de la Seu d'Urgell.

Per dimarts, 31 de maig, Dia Mundial sense Tabac, s'instal·larà una taula informativa i de suport, de les deu del matí a les cinc de la tarda,a la plaça Soldevila, davant del centre cívic El Passeig de la Seu. En aquesta parada es donarà material informatiu i obsequis per a tothom que s'hi atansi.

També per dimarts s'ha organitzat una marxa nocturna sota el lema 'Fes salut, respira'. La sortida es farà des de la plaça del centre cívic El Passeig a les nou de la nit. El recorregut de la caminada anirà des de la Seu d'Urgell fins Alàs. Els participants hauran de portar llanterna o un frontal de llum. Les inscripcions són gratuïtes i s'han de fer a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell o a l'Hospital de la Seu. Tots els participants obtindran un obsequi.

Dia Mundial sense Tabac a Oliana

També al municipi d'Oliana, l'àrea d'esports de l'Ajuntament olianenc, juntament amb l'Associació Contra el Càncer i el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, han organitzat activitats per commemorar aquest dia sense tabac. Durant tot el dia hi haurà sessions d'aeròbic, taekwondo, spinning i ioga que es portaran a terme al pavelló Francesc Betriu d'Oliana. Hi haurà obsequis per als participants.

La commemoració del Dia Mundial sense Tabac a la Seu i a Oliana té com a objectiu sensibilitzar a la població en general, i en concret als joves, que malgrat cada vegada són més conscients dels riscos que comporta el tabac encara són molts els que continuen i comencen a fumar.

La campanya també pretén donar suport a tots aquells fumadors i fumadores que volen deixar-ho.