El col·lectiu \"Indignats Alt Urgell\" es reuneix a diari per recollir peticions

Redacció
26 de maig del 2011
Assistens a l'assamblea del col·lectiu de dimecres.
Assistens a l'assamblea del col·lectiu de dimecres.
Assistens, aquest dimecres, a l'assamblea del col·lectiu.

A les manifestacions, que es van iniciar ja fa uns dies a Barcelona i Madrid i a les quals si han sumat d’altres indrets de Catalunya, es demana un replentajament del sistema polític i social. Les protestes han motivat, també, la movilització d'alguns alturgellencs no només per mostrar tot el suport a aquesta iniciativa sinó també per manifestar el seu malestar en l’àmbit local. Segons el portaveu del col·lectiu “Indignats Alt Urgell”, Xavier Massallé, “aquest moviment aplega persones que volen construir una societat millor i per fer-ho entenem que s’ha de començar per l’àmbit local”.
 
Les reunions d’aquest col·lectiu es van inciar el divendres de la setmana passada amb una manifestació a la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell en la qual hi van participar al voltant d’unes seixanta persones. Dissabte i diumenge es van tornar a reunir, en aquesta ocasió a la plaça de les Monges, per fer una trobada de reflexió. Les trobades es produixen cada dia a dos quarts de vuit del vespre i tothom hi esta convidat a participar.
 
El col·lectiu es mou per la convicció de la necessitat d’un canvi i per un sentiment d’indignació respecte l’actual model econòmic, social i educatiu, entre d’altres. Des del col·lectiu creuen del tot necessari “lluitar de forma pacífica però contundent pels nostres drets i alhora crear les bases d’una nova manera de viure per poder tenir un futur viable”.
 
“Indignats Alt Urgell” pretén recollir les demandes de totes les persones que es sentin indignades i afectades per elaborar un manifest conjunt i a partir d’aquest definir un treball conjunt. Per aquest motiu, cada dia realitzen una assamblea a peu de carrer on tothom hi pot participar per exposar les seves inquietuds i propostes per millorar la situació actual. Posteriorment, tot el que es tracta en cadascuna d’aquestes assambles ho pengen al seu blog i també al seu grup del facebook.
 
A través, de les xarxes socials, el col·lectiu també dóna a conèixer totes les activitats previstes. En aquest sentit, per aquest dissabte 28 de maig, han organitzat una casserolada pel mercat de la Seu d’Urgell a partir de les onze del matí. Aprofitant aquest acte, el col·lectiu repartirà díptics informatius del col·lectiu. D’altra banda, per diumenge 29 de maig, han organitzat un dinar popular que tindrà lloc a la plaça de les Monges de la Seu, al qual tothom hi està convidat a participar. Cadascú s’ha de portar el seu propi dinar.
 
Podeu trobar més informació d’”Indignats Alt Urgell”, així com, afegir-vos al col·lectiu a través de la xarxa i també participant cada dia a les assambles que tenen lloc a partir de dos quarts de vuit del vespre a la plaça de les Monges de la Seu d’Urgell.