Els museus pirinencs organitzen més de 36 actes gratuïts

Els propers dies 28 i 29 de maig, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2011, enguany sota el lema "Museu i memòria", 36 dels museus que formen part de la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran realitzaran un seguit d’actes gratuïts per tal de donar a conèixer el seu patrimoni.

Redacció
24 de maig del 2011

Des del 1977 el Dia Internacional dels Museus (18 de maig), és l’ocasió per a conscienciar el públic en general sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Els visitants tindran accés gratuït a tots els museus i equipaments patrimonials i a la majoria es faran activitats extraordinàries, com visites guiades, presentacions de publicacions, tallers i demostracions artesanes, trobades d’intercanvi d’experiències i d’objectes, degustacions de productes alimentaris artesans, etc.

Per a fer-ne difusió s'ha elaborat un tríptic que es pot trobar a les Oficines de Turisme del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya i de la Val d'Aran i als 36 museus participants.

L'òrgan impulsor d'aquesta iniciativa és la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran que va néixer com a estratègia per millorar l’eficàcia dels museus i equipaments patrimonials d’aquest territori i amb l’objectiu clar de buscar mecanismes per impulsar polítiques de cooperació.

Per a més informació contacteu amb la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran:
www.museusdelpirineu.cat
[email protected]