La Ratafia dels Raiers és premiada amb una medalla d'or al Concurs Mundial Bruxelles 2011

La obtinguda per la Ratafia dels Raiers, ha estat l’única Medalla d’Or concedida a un licor català en l’edició d’enguany.

per NacióLleida, 20 de maig de 2011 a les 11:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Ratafia dels Raiers 125 aniversari, elaborada en commemoració d’aquesta efemèride per l’empresa Licors Portet de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), ha estat guardonada amb la Medalla d’Or al Concours Mondial de Bruxelles 2011 (Vins & Spiritueux).


Aquestes medalles, acostumen a ser bastant nombroses pel que fa a vins i caves, però són molt més restringides pel que fa als licors i destil·lats. La obtinguda per la Ratafia dels Raiers, ha estat l’única Medalla d’Or concedida a un licor català en l’edició d’enguany. Tan sols un altre licor n’ha obtingut una de plata.

A nivell mundial, s’han concedit un total de 51 Medalles d’Or a licors i destil·lats, i de l’Estat espanyol, només un licor de Navarra ha esta premiat amb una Medalla de Plata.

Aquesta Ratafia concebuda com un homenatge als pares dels actuals propietaris de l’empresa, Àngel i Carlos Portet, esdevé ara, encara amb més força, un reconeixement a la figura del  seu pare, en Joan Portet,  que els hi va transmetre tots els secrets de l’elaboració dels licors tradicionals del Pirineu.

Per fer aquesta Ratafia especial, es van utilitzar aiguardents de vi envellits durant més de 50 anys en bótes de roure i tot un seguit de desti·lats i macerats de fruites, espècies, plantes i arrels obtinguts en les instal·lacions de l’empresa. Un cop acabat el licor, es va deixar reposar durant 24 llunes en una bóta de fusta

Des de  Licors Portet es vol agraïr a tots els clients la confiança dipositada en l’empresa i en els seus licors durant aquesta llarga trajectòria que ha fet possible, anar adquirint experiència i coneixements en aquest món fins assolir aquest guardó. Igualment es vol reconèixer la feina de tots els col·laboradors (treballadors, proveïdors, assessors,...) que han posat el seu esforç per mantenir viva l’empresa, especialment en temps complicats, com l’actual.

 

Participació