Es presenta la Copa Catalana Internacional BTT Descens de Tartareu a la Diputació

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat la importància d’aquesta prova, tant pels 19 anys d’història com per la quantitat de visitants i participants que atrau. Fins al moment, s’han inscrit uns 200 participants.

Redacció
19 de maig del 2011
575_1305815447diputaci
575_1305815447diputaci

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest dijous la presentació de la Copa Catalana Internacional BTT Descens de Tartareu que es farà el cap de setmana del 21 i 22 de maig. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de les Avellanes i Santa Linya, Carme Garrofé; del president del Club Ciclista Tartareu i director de la cursa, Lluís Garrofé, i del coordinador d’esponsorització per a l’esport de la Diputació , Camil Gómez.
 
Tartareu forma part de les sis localitats que acullen la celebració d’aquesta Copa de caire internacional que es practica en la modalitat de descens. Vilajuïga, Tartareu, Port Ainé, Vallnord, Lleida (Down Town) i Llinars, són les localitzacions de la Copa, essent Tartareu la segona prova del calendari.
 
Aquest municipi de la comarca de la Noguera és un dels escenaris tradicionals del certamen i un dels més esperats pels participants, ja que es tracta d’un traçat molt tècnic, amb una important presència de sectors de pedra i roca i salts que exigeixen la màxima tensió i habilitat dels participants en un dels recorreguts més valorats de tot el campionat, proper al Montsec.
 
Iván Oulego lidera la classificació provisional després d’anotar-se un triomf en la carrera inaugural disputada a Vilajuïga, mentre la vigent campiona en categoria femenina, Victòria Hernández, va començar amb bon peu la defensa de la corona sumant també una victòria en la prova gironina.
 
Una de les grans qualitats del circuit és que la majoria dels recorreguts han estat dissenyats per corredors d’alt nivell, que coneixen al detall les característiques de la modalitat.
 
Les categories de competició seran Infantils, Rígides, Cadet, Sots-23, Júnior, Fèmines, Èlit, Màster 30 i Màster 40 +. Els entrenaments s’han programat per dissabte 21 de maig de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores i diumenge, 22 de maig de 8 a 9 hores. La primer final de descens s’iniciarà diumenge a les 9.30 hores i la segona final, aproximadament a les 12 hores.