ERC La Seu es marca com a prioritat l’arribada del troncal de fibra òptica

També té com a prioritat la nova torre de telecomunicacions al Pla de les Forques, que permetrà desmantellar l’actual ubicada al casc urbà.

per NacióLleida, 19 de maig de 2011 a les 16:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Miquel Caminal ha explicat aquest dijous als mitjans, de quina forma s’ha equipat la ciutat pel que fa a les noves tecnologies de la informació i comunicació, així com les millores que es proposen en aquest àmbit per als propers anys.


Caminal ha manifestat que “en aquests quatre anys hem equipat la ciutat amb una anella de fibra òptica que arriba a tots els edificis municipals, no es que arribi a les llars però ens hem situat a primera línia d’interès de la Generalitat per fer arribar el troncal de fibra òptica, som a la línia de sortida i amb situació preferent”.

Caminal ha explicat doncs que insistiran a la Generalitat per tal que doni preferència en fer arribar el troncal a la Seu, aquest fet ha de permetre juntament amb la nova torre de telecomunicacions, dotar la ciutat de millor cobertura de TDT i telefonia mòbil i paral·lelament el desmantellament de l’actual torre de Telefònica, amb qui hi ha un conveni signat per tal de desmuntar-la parcialment i traslladar-la al Pla de les Forques.

L’alcaldable per ERC a la Seu d’Urgell s’ha compromès també a instal·lar wifi d’accés gratuït en places públiques, així com continuar organitzant sessions formatives i jornades divulgatives per apropar l’ús de les noves tecnologies a la població, com a eina de desenvolupament, tant per generar negoci i activitat econòmica, com per desenvolupament personal. “Cal que impliquem a tots els sectors actius de la Seu perquè facin ús d’aquest nou tipus de tecnologia, ja que és el futur immediat per generar oportunitats.”

 

Participació