Empresaris i joves del programa Suma’t a l’Alt Urgell es troben en un workshop

L’objectiu és obrir la possibilitat de contractacions de formació en pràctiques.

per NacióLleida , 19 de maig de 2011 a les 10:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest divendres tindrà lloc al nou Centre Tecnològic de l’Alt Pirineu, a la Seu d’Urgell, un workshop que reunirà representants d’empreses de la comarca i joves que formen part del programa Suma’t, una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a persones de 18 a 25 anys en situació d’atur i que no han completat els estudis de secundària. L’objectiu de la jornada és obrir la possibilitat de contractacions de formació en pràctiques per a aquests joves.


Els workshops són reunions interactives entre col·lectius i persones amb opcions d’intercanvi de serveis o coneixements. En aquest sentit, el workshop del programa Suma’t es planteja com un espai de trobada entre empreses i candidats a obtenir un lloc de feina. La finalitat és que els empresaris puguin trobar la persona que, pel seu perfil, s’ajusti més al lloc de treball ofert. Les empreses que formalitzin contractes de formació en pràctiques a jornada completa amb joves del programa Suma’t es beneficiaran d’una subvenció del 70 % del salari mínim interprofessional.

A l’Alt Urgell, el programa Suma’t es va posar en marxa el passat mes de gener i és gestionat pel Consell Comarcal. És dirigit per una llicenciada en psicologia i hi prenen part 30 joves. El programa combina la formació personal i professional amb un temps de treball en una empresa, amb la finalitat de millorar les espectatives dels usuaris en el mercat laboral. La formació tindrà una durada mínima de 388 hores, mentre que la part laboral consistirà en un contracte de treball de sis mesos en una empresa col·laboradora de la comarca. Durant el contracte, el treballador es continuarà formant amb l’objectiu d’obtenir el graduat en ESO. Tot el procés de formació i treball tindrà una durada de 15 mesos.

 

Participació