Cara Amón, primer pas del camí als SkyGames 2012

Aquest dissabte es disputa la tercera edició de la cursa vertical Cara Amón a la Ribagorça Romànica. És la primera prova del programa previ als Campionats del Món de l’any que ve.

Redacció
18 de maig del 2011

El proper dissabte 21 de maig se celebrarà la tercera edició de la Cara Amón Ribagorça Romànica Cursa Vertical, la primera prova del programa Road to SkyGames 2012, en què la zona de la Ribagorça Romànica pretén posar a prova la maquinària organitzativa de cara als Campionats del Món que s’hi duran a terme l’any que ve. La Cara Amón és una Vertical Race amb inici a la població de Barruera ( 1.080 m ) i final al cim de les Roies del Cardet ( 2.450 m ). A més d’obrir el camí cap als SkyGames 2012, aquesta cursa inaugura també el calendari 2011 de la Copa d’Espanya de Curses Verticals per Muntanya i serà puntuable per a la Copa Catalana de l’especialitat.

El Cara Amón és una cursa vertical on els atletes hauran de superar un desnivell de 1.370 m de pujada en una distància mínima de 4,7 km , amb pendents mitjanes del 30%. L’itinerari, que ascendeix de forma directa el vessant de la muntanya que s’aixeca sobre les poblacions de Barruera i Cardet, es basa en el recorregut que antigament realizaven els pastors de la zona amb els seus ramats en busca de pastures. Ara, els qui pugen pel vessant són corredors en busca de la glòria esportiva.

La tercera edició de la cursa ha generat una important expectació entre la població de tota la vall de Boí i la Ribagorça Romànica en general, a més de la comunitat de corredors per muntanya. De fet, les inscripcions es van haver de tancar abans del que estava previst en haver-se assolit el nombre màxim de 350 participants previstos al reglament de la cursa. Entre ells, es trobaran alguns dels millors especialistes en curses verticals, procedents tant d’Espanya com d’Andorra i França.

Les previsions meteorològiques auguren bon temps per a tots els dies previs a la cursa, així que s’espera que els esportistes trobin el terreny en les millors condiciones per córrer-hi. La cursa té la sortida prevista a les 16:15 de la tarda en categoria femenina i 15 minuts més tard en categoria masculina, amb el lliurament de premis a les 22:00 hores a L’Era (Barruera).

Després de la III Cara Amón, el Camí cap als SkyGames 2012 es reprendrà el 3 de juliol amb la disputa de la Vallibierna SkyMarathon i SkyRace a la població de Vilaller, prova reina dels Campionats del Món de l’any que ve que, enguany, serà el Campionat d’Espanya – Gran Premi Buff Salomon de Curses per Muntanya FEDME.