Progrés La Seu es compromet a posar ordre a l'ajuntament

Òscar Ordeig es compromet a reduir el deute municipal, suspendre la revisió cadastral i congelar els impostos durant els propers dos anys.

Redacció
17 de maig del 2011
L'Òscar Ordeig.
L'Òscar Ordeig.
Òscar Ordeig a les portes del consistori urgellenc.

Progrés considera preocupant que l'Ajuntament a dia d'avui ni tant sols hagi elaborat una proposta de pressupost.  Segons Progrés "per primer cop en 32 anys, l'ajuntament entrant, després d'unes eleccions, es trobarà que no hi ha pressupost aprovat".

Entre les primeres mesures de xoc que Progrés aplicarà cal destacar: la congelació dels impostos i dels salaris dels regidors i de l’alcalde; la supressió de l’assessor polític i reduir a la meitat els regidors amb sou.

Segons diu Progrés, en temps de crisi tampoc es adient revisar el cadastre.  En aquest sentit des de l'equip es demanarà la suspensió immediata de la revisió cadastral sol·licitada per l'ajuntament l'any 2007 al Ministeri d’Hisenda, i que està prevista entri en vigor el proper 1 de gener  de 2012.

Progrés es fixa també com a objectiu la reducció del deute municipal. L’endeutament de l’Ajuntament és un 80% més gran que l'any 2003. En aquests darrers 8 anys s’ha passat de 10 a 18 milions d’euros de deute, deixant l’Ajuntament per damunt del límit legal màxim d’endeutament, segons explica Progrés.

Progrés també es compromet a una gestió transparent dels diners de tots, i com a primera mesura, desfarà l'embolic de societats i consorcis, per tal d'estalviar més de 300.000 euros cada any, i garantir al mateix temps major eficàcia i transparència.

També assegura que es millorarà el funcionament de l’Ajuntament; contestant totes les instàncies, reduint burocràcia i agilitzant els  tràmits dels ciutadans, així com recuperant la motivació dels treballadors municipals. 

Òscar Ordeig, candidat a l’alcaldia, manifesta que “ els diners de tos els ciutadans es mereixen una gestió més transparent i més rigorosa per part dels responsables municipals."

Ordeig afegeix que “per ajudar a la Seu a sortir de la crisi, el primer que cal fer és posar ordre a l’Ajuntament”.