El PSC La Seu es compromet a cedir terrenys per un nou institut en sis mesos

Redacció
16 de maig del 2011
Imatge del candidat del PSC a la Seu, Òscar Òrdeig, davant l'escola de La Valira.
Imatge del candidat del PSC a la Seu, Òscar Òrdeig, davant l'escola de La Valira.
Imatge del candidat del PSC a la Seu, Òscar Òrdeig, davant l'escola de La Valira.

El grup del PSC-Progrés de la Seu d'Urgell ha explicat aquest dilluns les polítiques educatives als mitjans de comunicació. El candidat socialista, Òscar Ordeig, s'ha compromès a cedir els terrenys pel nou institut en un termini de sis mesos. "La Generalitat fa sis anys que demana uns terrenys a l'Ajuntament i encara no s'han cedit", ha dit Ordeig. Altres prioritats en aspectes educatius de la ciutat seran la remodelació integral de l'escola Albert Vives, la d'ensenyança bàsica més gran de la ciutat, i la construcció de la nova escola de la Valira, ubicada des de fa tres anys en mòduls prefabricats. El grup de Progrés a la Seu s'ha compromès a cedir els terrenys pel nou institut en sis mesos. L'actual institut de la localitat, el Joan Brudieu, és el segon més gran de la demarcació, amb més de mil alumnes, i ha quedat petit.

La Generalitat va instar a l'Ajuntament fa sis la cessió d'uns terrenys per a ubicar el nou institut. Mentre que el consistori vol el nou institut en uns terrenys propers al parc de bombers, el socialistes l'ubicarien al costat de la zona esportiva en uns terrenys que ja són propietat municipal.

Ordeig ha assenyalat que altres prioritats en educació seran la remodelació de l'escola Albert Vives i la construcció de l'escola la Valira. Ordeig ha manifestat que una notícia apareguda a COM Radio retarda la construcció de cinc escoles a la demarcació de Lleida entre elles la Valira de la Seu. Ordeig ha promès que "no acceptaran el retard de la construcció de la nova escola".

Altres aspectes educatius serà la nova ubicació de l'escola d'adults i la potenciació del Pla Educatiu d'Entorn i dels cursos de la Universitat d'Estiu.