Implanten el pagament amb targeta a la duana de la Farga de Moles

És la primera duana de l'estat espanyol que permet pagar sense portar efectiu a sobre.

Redacció
13 de maig del 2011
Imatge de la duana de la Farga de Moles. Foto: Ferran Garcia.
Imatge de la duana de la Farga de Moles. Foto: Ferran Garcia.
Imatge de la duana de la Farga de Moles. Foto: Ferran Garcia.

La delegada especial de Catalunya de l'Agència Tributària, Mª Cinta López Panisello, i el delegat general de 'La Caixa' a Lleida, Enric Pujol i Biosca, han signat aquest divendres a Lleida un contracte per establir el sistema de pagament a través de la targeta de crèdit i dèbit a la duana de la Farga de Moles. La implantació d'aquest sistema permetrà als viatgers que hagin de constituir garanties o abonar les liquidacions que es practiquin en la duana de la Farga de Moles fer els pagaments mitjançant l'ús de targeta a més de poder fer-ho en efectiu, únic mitjà de pagament que es preveia fins a la data. El pagament per targeta no suposarà cap cost per a l'obligat al pagament i facilitarà el compliment de les obligacions derivades del pagament de les declaracions duaneres i IVA, i farà que el viatger que no disposi de prou diners en efectiu no hagi d'abandonar o dipositar en garantia la mercaderia objecte de liquidació.

'La Caixa' instal·larà els terminals per fer el pagament. Aquests terminals incorporen la tecnologia més avançada del mercat i permeten la lectura de xips i operar sense ús de paper; són els més apropiats per a l'ús que tindran al recinte duaner. Permetran operar amb les targetes més habituals del mercat com Visa, Maestro o American Express.

Amb aquest acord es reforça la col·laboració de 'La Caixa' amb l'AEAT facilitant el pagament de les liquidacions duaneres mitjançant l'ús de les noves tecnologies, cosa que ha de suposar, en definitiva, un millor servei per als ciutadans.

La duana de la Farga de Moles es converteix així en la primera duana espanyola que implanta el servei de pagament per targeta, millorant amb això els serveis que es presten al ciutadà.