Batalla es compromet a completar les inversions en equipaments educatius

CiU considera indispensable l’aposta en matèria educativa i de formació per assegurar el futur de la ciutat i donar més recursos a les persones per adaptar-se al context actual.

Redacció
13 de maig del 2011
575_1305303779BATALLA_RDP_EDUCACIO
575_1305303779BATALLA_RDP_EDUCACIO

Albert Batalla, alcalde de la Seu i candidat a la reelecció, conjuntament amb Jordi Martin, candidat número 7 i Mireia Alba, actual regidora d’educació i candidata número 16, han presentat aquest divendres les propostes en matèria d’educació, prioritzant una sèries d’inversions en equipaments educatius que resten pendents a la nostra ciutat.
 
Albert Batalla ha explicat en primer lloc que invertir en educació és una inversió en un millor futur, “més enllà de la feina feta volem seguir treballant amb la voluntat de prioritzar les inversions en matèria educativa, perquè invertir en educació és donar més recursos a les persones per ser més autònomes i  per tenir més capacitat per situar-se en el context que ens toca viure”. Batalla ha afegit que “no escatimarem en energies ni recursos per invertir i per fer que els que han d’invertir en educació ho facin, tal i com s’ha fet en els darrers anys”
 
Per la seva part Mireia Alba, ha recordat les inversions realitzades aquesta passada legisaltura, com la construcció de la llar d’infants dels Minairons, amb una inversió d’1,3 milions d'euros, i podent oferir a la ciutadania 189 places per a nens i nenes entre 6 mesos i 3 anys.”amb aquest nou equipament, els darrers anys hem donat cobertura al 100% dels preinscrits a les nostres llars d'infants”
 
L’actual regidora d’educació ha recordat també la construcció de la nova Escola Oficial d’Idiomes al Centre Cultural les Monges i la creació de l’escola La Valira: ubicada, de forma provisional, al carrer de l’Orri. Per altra banda també ha recordat les reformes realitzades en els centres educatius: Pau Claris, Albert Vives i Castellciutat.
 
Mireia Alba ha volgut incidir també en qüestions de política educativa de la ciutat recordant, la reactivació del consell escolar municipal, el bon funcionament del pla educatiu d’entorn, engegat l’any 2007, i per altra banda esdeveniments com ara el Congrés d’Educació i Entorn que es realitza a la nostra ciutat de forma bianual i d’un gran prestigi entre la comunitat educativa.
 
Finalment Jordi Martin, candidat número 7, ha explicat que “caldrà completar les inversions iniciades i planificades aquesta legislatura” com per exemple l’arranjament integral i els accessos de l’escola Albert Vives, també les inversions que mancaran a Castellciutat. També la construcció de la nova escola La Valira, que es situarà a l’horta del Valira. Martin ha pres també el compromís “de tirar endavant els nous equipaments encara pendents a la nostra ciutat com cercar un nou emplaçament per a l’escola d’adults, així com impulsar la construcció del nou institut a la zona de bombers”
 
Jordi Martin ha explicat que les propostes educatives no es limiten només a temes d’inversions en equipaments sinó també a aconseguir millorar l’oferta formativa per cicles de grau superior, per exemple.