Toni Martí jura el càrrec com a cap de govern d'Andorra

Redacció
12 de maig del 2011
Imatge del nou cap de govern andorrà, Toni Martí, en el moment de jurar el càrrec.
Imatge del nou cap de govern andorrà, Toni Martí, en el moment de jurar el càrrec.
Imatge del nou cap de govern andorrà, Toni Martí, en el moment de jurar el càrrec.

El líder de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, ha jurat el càrrec de cap de govern i ha promès acatar la constitució davant del Consell General. En l'acte, que s'ha celebrat a l'antiga sala de plens de la Casa de la Vall, un Martí visiblement emocionat, ha dit que estava "agraït" per la confiança que se li ha dipositat i ha destacat que serà el representant de tots els andorrans. Abans de finalitzar el seu discurs, Martí ha anunciat el nom dels ministres del seu govern i la cartera que assumiran i ha dit que ell mateix assumirà la cartera de cultura provisionalment. Martí ha dit que governar "serà una tasca que requerirà la complicitat de molta gent". "Han escollit no un líder, un equip de persones", ha manifestat abans de tancar la seva intervenció.

Després del jurament del càrrec de Martí ha intervingut el síndic general, Vicenç Mateu, que ha fet un discurs amb un marcat to íntim. Ha recordat com ell mateix i Martí ja havien coincidit en la primera legislatura després de l'aprovació de la constitució.

Mateu ha demanat a Martí que "afronti els importants reptes que té el país i que sigui fidel als compromisos que ha adoptat amb els que l'han votat i amb els que no ho van fer". Per acabar el seu discurs, Mateu, ha recordat el pare de Martí i ha afirmat que està "segur" que en sabrà "honrar la memòria també com a cap de govern".

El nou govern andorrà estarà format per Jordi Cinca, com a ministres de Finances i Funció pública; Jordi Alcobé, com a ministre d'Economia i Territori; Gilbert Saboya, ministre d'Afers Exteriors; Marc Vila, ministre d'Iinterior i Justícia; Roser Suñé, ministra d'Esports i Joventut; Cristina Rodríguez, Salut i Benestar; i Francesc Camp, com a ministre de Turisme i Medi Ambient.