Darrer dia per sol·licitar el vot per correu

El termini per a fer la sol·licitud de vot per correu es va iniciar amb la convocatòria de les eleccions i acaba aquest dijous.

Redacció
12 de maig del 2011

Aquest dijous, 12 de maig, és el darrer dia perquè les persones que pensin que no podran acudir als col·legis electorals que tenen assignats el proper 22 de maig, sol·licitin el vot per correu. El termini va començar el passat 29 de març i acaba avui.
 
Per sol·licitar el vot per correu cal anar personalment a qualsevol oficina de Correus, presentar l’original del document d’identitat i demanar el full de sol·licitud. Fins al 15 de maig, la delegació de l’Oficina del Cens Electoral corresponent trametrà per correu certificat al domicili assenyalat el certificat censal juntament amb les paperetes, el sobre de votació i un sobre adreçat al president o presidenta de la mesa corresponent, a més d’un full explicatiu del procediment que s’ha de seguir.
 
L’acusament de recepció de la documentació anterior ha de ser signat personalment per la persona interessada. En cas de no trobar-se a l’adreça informada en la sol·licitud, la persona sol·licitant haurà d’anar a l’oficina de correus a buscar la documentació per al vot per correu. Un cop escollida la papereta de vot i introduïda en el sobre de votació s’ha d’incloure, juntament amb el certificat d’inscripció en el cens, en el sobre adreçat al president o presidenta de la mesa i s’ha de remetre per correu certificat. Aquest enviament no necessita franqueig, és gratuït.
 
El termini per a realitzar el vot per correu finalitza el 18 de maig. Cal tenir en compte que una vegada sol·licitat el vot per correu, ja no es pot votar personalment a la mesa electoral.