Òmnium Cultural dóna el seu suport al Retaule de Sant Ermengol

El passat dilluns 9 de maig, va tenir lloc una trobada entre dos grans entitats de l'Alt Urgell, El Retaule de Sant Ermengol i Òmnium Cultural. Tant el president del Retaule, Ramon Graell, com el president d’Òmnium Cultural, Ermengol Puig, van constatar que era important iniciar una col·laboració entre les dues entitats que fins ara no s’havia produït.

Redacció
10 de maig del 2011
El president del Retaule, Ramon Graell i  el president d’Òmnium Cultural, Ermengol Puig,
El president del Retaule, Ramon Graell i el president d’Òmnium Cultural, Ermengol Puig,
El president del Retaule, Ramon Graell i el president d’Òmnium Cultural, Ermengol Puig.

Aquest primer contacte va tenir com a objectiu donar una nova perspectiva del Retaule de Sant Ermengol per tal de prendre consciència de la importància d’aquest espectacle medieval, que es va començar a representar l’any 1957 al claustre de la catedral de la Seu d’Urgell. Tant el patronat del Retaule com Òmnium Cultural van estar d’acord en la gran importància del Retaule pel fet de tractar-se d’un espectacle únic de música, llum i color on més d’un centenar d’urgellencs i urgellenques representen fragments de la vida de Sant Ermengol.
 
Ramon Graell va incidir en el fet que ja que el Retaule forma part de la cultura catalana, qui millor que Òmnium Cultural per donar-hi suport.
 
Per altra banda, l’Ermengol Puig va dir que ara es donava la situació perfecta per establir converses de relació amb el Retaule i que d’ara endavant aquest contacte seria més habitual.
 
Finalment, els dos presidents van estar d’acord en dir que aquesta col·laboració servirà per sumar més gent al Retaule i animar als ciutadans de la comarca i de la resta de Catalunya a gaudir any rere any d’un espectacle amb més de 50 anys d’història.