Una jornada de treball reuneix agents de turisme rural del Pallars, la Ribagorça i l'Alt Urgell

per NacióLleida , 11 de maig de 2011 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els assitents a la jornada, als claustres del Racionero.


L’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu amb la col·laboració del Centre de Capacitació Agrària del Pallars, de l’Associació de Residències-casa de pagès del Pallars Jussà i del TRAU van ser els impulsors de la jornada “Les mil combinacions per a un dinar de turisme rural”.

La jornada, dirigida a agents de turisme rural del Pallars i de la Ribagorça, ha consistit en una ruta per un seguit d'establiments associats al TRAU. La ruta ha estat dirigida per Joan Obiols, professor de l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu, i posteriorment s'ha celebrat un dinar als claustres del Racionero amb productes elaborats a l’Alt Urgell i la Cerdanya. El dinar ha estat dirigit per Jordi Planes i  per Francesc Medina que han explicat als visitants “Les mil combinacions d’un dinar de turisme rural” i també el funcionament del TRAU com a exemple d'una associació que agrupa els artesans del territori que elaboren productes de qualitat.
 

Aquesta jornada tècnica ha servit per demostrar que "amb imaginació es podem oferir als clients uns àpats que, basant-se en la tradició, ofereixen la qualitat actualitzada que els seus paladars exigeixen". Durant la jornada s’ha destacat la gastronomia com um element clau en qualsevol oferta turística.

 


Jordi Planes explicant als assitents les característiques dels productes del territori.
Productes agroalimentaris del territori que els participants a la jornada han pogut degustar.

Imatge del dinar de la jornada tècnica.Imatge del dinar de la jornada tècnica.

 

Participació