El Govern preveu aprovar aquest dimarts la modificació de la Llei de vegueries

Redacció
09 de maig del 2011
La reunió del Consell Executiu de dimarts passat.

El Govern frena l'aplicació immediata de la llei tenint en compte a més que no s'ha canviat la normativa estatal al respecte i que l'únic que es faria ara seria un simple canvi de noms. La modificació podria aprovar-se al Parlament en el ple de l'1 de juny. El passat 19 d'abril, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va anunciar que l'executiu preparava una modificació de la Llei de vegueries per no haver de canviar el nom de les diputacions després del 22-M, com estableix la disposició transitòria primera de la normativa. Aquest apartat de la llei estableix que s'hauran de constituir els consells de vegueria de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona després de les municipals, però pel que fa a Terres de l'Ebre, Alt Pirineu i Catalunya Central, tot queda subjecte a les modificacions que ha de fer l'Estat i que no s'han fet.

El mateix Homs ja va dir llavors que l'únic que es podria fer ara seria "un canvi de retolació sense cap més efecte", i va remarcar que això seria "de molt mala explicació davant de la ciutadania".

Després de l'aprovació del Govern, el projecte podria ser aprovat al Parlament en el ple de l'1 de juny, abans del termini que marcava la llei per constituir els consells de vegueria. Cal recordar que la normativa estableix que els consells es crearan en els trenta dies posteriors a la constitució dels ajuntaments.

Pel que fa a la discussió sobre la llei en general, Homs va apostar per deixar-ho per més endavant, "amb la calma necessària"i fora d'un context preelectoral.