ERC La Seu presenta les propostes culturals per al proper mandat

Mireia Pellicer, número dos de la candidatura d’ERC a l’Ajuntament de la Seu, ha exposat aquest dilluns les actuacions que proposa la formació en l’àmbit de la cultura.

per NacióLleida, 9 de maig de 2011 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

“Durant aquests anys d’ERC encapçalant l’àrea de cultura a l’Ajuntament, aquesta ha donat un tomb de 360º, realitzant una proposta cultural estable i plural i abaratint-ne el cost de les actuacions per tal d’atansar la cultura a tothom, ja que l’entenem com un dret fonamental pel desenvolupament integral de les persones.”


Pellicer ha recordat actuacions realitzades recentment com, l’aprovació del  Pla d’Acció Cultural, que ha de guiar les polítiques culturals de la ciutat. Ha destacat el canvi que ha sofert el Centre Cultural les Monges en els darrers anys amb la construcció de l’Escola Municipal de Dansa, la ubicació de l’Escola Oficial d’Idiomes, única a Catalunya finançada íntegrament per Departament d’Educació gràcies a la gestió d’ERC o bé, la rehabilitació de la Capella de la Immaculada i la Sala d’Exposicions La Cuina i com no, la consolidació i reforçament de les escoles municipals de dansa, arts i música.

Pellicer però, ha remarcat que “queda encara molt  espai per rehabilitar, i a poc a poc, aconseguirem que aquest recinte sigui realment el cor cultural i educatiu que farà bategar encara més la ciutat. Tenim pendent la creació d’una ludoteca, la creació de l’escola municipal de teatre i arts escèniques i la ubicació d’un centre de suport de la UOC.

S’ha recordat la importància de la construcció de l’Arxiu Comarcal el qual, conjuntament amb l’Espai Ermengol, s’obrirà a la ciutadania programant-hi activitats didàctiques.

Entre les propostes de futur, Pellicer ha destacat que enguany s’organitzarà per primer cop el Festival de Música Antiga dels Pirineus, que ha d’esdevenir certamen de referència a Catalunya, el condicionament del Claustre del Racionero per tal d’aprofitar-lo per a la programació d’activitats culturals de petit format, la intenció de crear complicitats per tal de promoure iniciatives culturals privades i la redacció del catàleg de patrimoni municipal, entès com un inventari de béns, folklore, costums, tradició oral i mantenir així la nostra història i la nostra identitat. Des d’ERC es mostren disposats a continuar organitzant i programant grans esdeveniments culturals, populars i tradicionals, com la recent celebrada Ciutat Gegantera, ja que a banda de potenciar la cultura esdevenen espais d’atracció i promoció turística del nostre territori.

 
 
 
 

 

Participació