Noves propostes de foment del nòrdic als centres escolars

La Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l'Esquí Nòrdic engegarà un pla pilot juntament amb els centres escolars de l'Alt Urgell amb l'objectiu de reactivar aquesta modalitat d'esquí entre els escolars.

Redacció
09 de maig del 2011
Imatge de la Reunió que han mantinut els directors dels centres amb Tot Nòrdic.
Imatge de la Reunió que han mantinut els directors dels centres amb Tot Nòrdic.


Imatge de la Reunió que han mantingut els directors dels centres amb Tot Nòrdic.

Aquesta iniciativa sorgeix després de la reunió mantinguda entre el president de la Mancomunitat i alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, amb els directors dels diferents centres escolars de l'Alt Urgell, així com representants del Consell Comarcal i el Consell Esportiu Escolar, i amb d'altres professionals vinculats en l'esport escolar.

En aquesta reunió s'ha analitzat la implicació de l'esquí nòrdic entre els escolars alturgellencs i alhora estudiar possibles maneres d''augmentar la participació i la continuïtat de la pràctica d'aquesta modalitat en els alumnes de cicles superiors.

Les propostes sorgides per elaborar aquest pla passen, entre d'altres, en poder abaratir el preu d'aquesta activitat amb ajuts, així com poder ajuntar diferents centres escolars per a la pràctica del nòrdic amb l'objectiu d'optimitzar recursos.

Una altra de les propostes per fomentar el nòrdic a les escoles seria canviar l'actual sistema de dies consecutius de la pràctica de l'esquí a passar que els alumnes realitzin sessions d'un dia a la setmana. Amb aquesta proposta s'evitaria la sensació de cansament físic i mental, no trencar el ritme escolar, crear expectació entorn a la jornada d'esquí i alhora poder adaptar amb celeritat la data més convenient davant possibles dies de mal temps o de manca de neu.

Els diferents representants de la comunitat educativa i de l'esport escolar van reconèixer  que en els darrers anys hi ha hagut una certa disminució de la pràctica de l'esquí nòrdic que s'incrementa considerablement a partir dels 14 anys, fet que afecta de manera negativa als clubs i al centre de tecnificació d'aquest esport. També es va assenyalar -encara que no és un factor determinant- que la meteorologia i la falta de neu influeixen en la disminució de la pràctica del nòrdic.