Batalla presenta el programa d'habitatge amb la prioritat de garantir-ne l'accés a tothom

CiU La Seu aposta per la mediació entre propietaris de pisos buits amb possibles llogaters joves, habitatge social i la promoció de 107 habitatges de protecció oficial com a principals punts de la proposta.

Redacció
09 de maig del 2011
Batalla a peu de carrer.
Batalla a peu de carrer.

Albert Batalla, Alcalde de la Seu i candidat a la reelecció, va explicar diumenge al matí en roda de premsa, conjuntament amb Meritxell Planes, candidata número vuit, l’aposta per donar possibilitat d’accés a l’habitatge a tothom, habitatge social, grans i joves, tant en opcions de compra com de lloguer.

Albert Batalla va explicar que la política d’habitatge realitzada aquests darrers anys des de l’Ajuntament de la Seu ha estat encarada a facilitar l’accés a l’habitatge per tothom, destacant els 107 habitatges de protecció oficial que existiran a l’Horta del Valira. L’Alcalde Batalla, va explicar que d’aquests, 47 ja s’han iniciat en una parcel·la de l’Ajuntament i que han estat pensants per aquelles persones que no poden accedir al règim general de protecció oficial perquè sobrepassen els barems, i per altra banda tampoc poden accedir a un habitatge de preus de mercat per ser massa elevats. Les 60 vivendes restants seran de protecció oficial en règim general i impulsades per una cooperativa d’habitatge.

Batalla va remarcar que “la promoció a l’Horta del Valira és la promoció més important d’habitatge públic que s’ha fet mai a la ciutat”. També va afegir que s’han realitzat altres accions destinades a millorar l’accés a l’habitatge, per un costat habitatge social a través del consorci d’atenció a les persones, i per l’altre, a través de l’oficina jove, tot exercint la funció de mediadors posant en contacte als propietaris de pisos buits  i als joves, facilitant els tràmits, acordant preus assequibles i donant garanties als propietaris.

Finalment, Albert Batalla es va comprometre a seguir apostant fermament per garantir l’accés a l’habitatge a tothom i ser una ciutat de referència, principalment apostant per la mediació entre propietaris de pisos buits i possibles llogaters, els ajuts per a joves, i la promoció d’habitatge de protecció oficial.

Meritxell Planes, candidata número vuit i responsable a nivell de Pirineu de la Joventut Nacionalista de Catalunya, va afegir que “les polítiques d’accés a l’habitatge són un dels temes principals per garantir l’emancipació juvenil i el retorn dels més joves al territori, i que “des de l’Ajuntament caldrà seguir potenciant tant la borsa d’habitatge jove com l’existència d’habitatge de protecció oficial, si volem garantir el retorn a la nostra ciutat de les persones que han marxat a estudiar a fora”

La roda de premsa va tenir lloc durant l’acte que es va efectuar diumenge al matí que va consistir en la visita guiada per la Seu del 2015 i realitzada directament per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, acompanyat dels candidats de CiU, de manera que els assistents van poder conèixer la futura ubicació d’equipaments com la residència geriàtrica, la nova escola la Valira o el nou CAP, entre altres equipaments i infraestructures previstes per als propers anys.