Es crea l'Associació d'Empreses Turístiques del Pallars Jussà

Els empresaris turístics del Pallars Jussà han creat l'Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic, APAT Pallars Jussà, amb l'objectiu d'impulsar el turisme a la comarca.

per NacióLleida, 4 de maig de 2011 a les 12:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gilabert ha assistit a la presentació de l'associació.

Entre les primeres iniciatives destaca el Tast del Pallars, que es podrà degustar aquest cap de setmana coincidint amb la celebració de la Fira de la Primavera de Tremp i les Jornades Gastronòmiques de la Primavera, que es duran a terme durant tot el mes de juny. L'associació està formada actualment per 19 establiments entre hotels, restaurants i cases de pagès. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha dit que la creació de l'Associació és un projecte de territori i que va més enllà del vessant gastronòmic. Gilabert ha dit que amb la creació d'aquesta Associació es vol posar en valor tots els recursos turístics de la comarca. Gilabert ha afegit que ''per aquest motiu l'associació pot tenir un paper fonamental en el desenvolupament turístic de la zona per crear noves oportunitats de negoci i atractius nous a partir dels recursos ja existents i en estreta col·laboració público-privada''.


Han assistit a aquesta presentació en representació de l'APAT Oriol Serra, de l'Hotel Terradets i president de l'associació; Montse Palau, de Casa Masover, vicepresidenta; Josep M. Roca, de Casa Roca, i Gabriel Serra, del Restaurant GAB'S.

Josep M. Roca ha explicat que la nova associació vol donar un impuls a la comarca amb la promoció dels diferents recursos de què disposa i oferir packs turístics on s'incloguin ofertes vinculades amb el Tren dels Llacs, el Centre d'Observació de l'Univers i els amplis recursos de natura, cultura, esports i gastronomia. També s'han fixat com a objectiu la fidelització dels clients.

Per la seva banda, el president de l'associació, Oriol Serra, ha anunciat que una de les primeres iniciatives de l'entitat tindrà lloc aquest cap de setmana amb motiu de la 47a Fira de la Primavera de Tremp. Diversos membres de l'associació participaran en l'elaboració d'unes 700 racions del tast gastronòmic ''Degusta el Pallars'' que es podran assaborir al Poliesportiu de Tremp durant la celebració de la fira, elaborades amb productes pallaresos.

Serra també ha avançat que a partir de l'1 de juny, i durant tot el mes, es desenvoluparan les Jornades Gastronòmiques de la Primavera del Pallars Jussà, coincidint, com a punt de partida, amb la Fira de les Herbes de Tremp. El menú consistirà en 6 plats de productes de primavera i herbes que es podran degustar als diferents restaurants de la comarca que participaran en les jornades. També ha donat a conèixer que l'associació col·laborarà amb l'aperitiu que se servirà el dia 12 de juny amb motiu de la celebració de la Primera Fira del Vi de Talarn.

 

Participació