Cues provocades a l'interior de la Seu provocades pel canvi de sentit dels carrers.

per NacióLleida, 22 de maig de 2007 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2007 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El canvi més rellevant afecta a l'Avinguda de Pau Claris, la principal via d'entrada a la ciutat, que s'ha convertit en un vial de circulació únic per la entrada de vehícles al centre urbà en detreniment de la que era, al mateix temps, una de les sortides més concurrides de vehícles del centre urbà. Aquesta actuació ha fet que la sortida de vehícles es concentri bàsicament en un altre carrer, l'Avinguda Salòria, provocant cues importants en les hores puntes de la sortida de vehícles de la ciutat, sobretot d'aquells treballadors que diariament es dirigeixen a Andorra a primera hora del matí.

Segons l'Ajuntament, la decisió de canviar els sentits de circulació s'ha près amb l'objectiu de "millorar la movilitat a la ciutat i donar més fluidesa al trànsit, ja que en alguns punts el pas quedava estret ", a més de "dotar de major qualitat urbanística l'entrada a la Seu ". En tercer lloc, des del consistori s'assegura que el canvi permet " augmentar les plaçes d'estacionament pel fet de poder acondicionar els dos laterals per aquesta finalitat ".

L' Ajuntament recomana als conductors que tinguin una mica de paciència per assimilar i acostumar-se als canvis, tot i que també assegura, en un comunicat públic dirigit als veïns, que inicialment " els canvis de sentit a la circulació s'aplicaràn durant un temps en fase de prova i que sols es convertiràn en permanents si es demostra que són efectius " u que són acceptats per la majoria de la gent que resideix a la Seu.

Enfront aquesta actuació municipal, el consistori recomana als conductors que per entrar a la ciutat des de Andorra ho fagin per la Plaça Bisbes Prínceps en la que recentment s'ha estrenat una nova rotonda que va eliminar l'únci semàfor que hi havia a la capital de l'Alt Urgell, i s'eviti en el possible l'entrada per l'Avinguda Salòria en la qual es produeixen les retencions dels vehícles.

Els canvis afecten, també, d'altres carrers com al Joaquim Viola, el Llorenç Tomàs i Costa, el carrer Tres Ponts, l'Avinguda Valira, l'Avinguda Garriga i Massó i l'Avinguda Guillem Graell.

 

Participació