Mor l'exdiputada d'Unió Conxita Tarruella als 74 anys

Amb una llarga trajectòria al Parlament i al Congrés va ser una de les impulsores de la campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple

L'exdiputada Conxita Tarruella, a la gala dels premis
L'exdiputada Conxita Tarruella, a la gala dels premis | Enfermeria en desarrollo
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 10:59h
L'exregidora i exdiputada d'Unió per Lleida, Conxita Tarruella, ha mort a 74 anys. Tarruella era una de les figures més sonades d'Unió Democràtica, partit amb qui va ser representant, a la paeria, però també al Parlament i fins i tot al Congrés dels Diputats. Diplomada en infermeria, també va tenir un pes destacat en la Fundació per l'Esclerosi Múltiple, com a responsable a la demarcació i una peça clau per la campanya Mulla't.
 Nascuda a Benavent el 1949, Tarruella va estudiar fer el salt en política de la mà d'Unió democràtica a principis dels 90. El 1992 va ser elegida diputada per CiU al Parlament. Dos anys després, va renunciar a l'escó per fer el salt al Govern, en concret a la direcció general d'Atenció a la Infància, on es va estar fins el 1997. L'exdiputada va tornar al Parlament i el 2003 també va entrar a la paeria com a número dos de la llista. S'hi va estar una legislatura. Del 2008 al 2015 va fer tàndem amb Duran i Lleida com a diputats al Congrés dels Diputats per Unió. 

 Peça clau del Mullat per l'Esclerosi Múltiple

Tarruella també va ser delegada territorial del Departament de Justícia per Lleida i, fins i tot, membre del Consell Audiovisual de Catalunya. El 2015, coincidint amb la ruptura de CiU, va deixar el món polític per focalitzar-se en la lluita contra l'ELA. Va ser una de les dinamitzadores de la fundació per l'esclerosi múltiple i responsable de l'entitat a Lleida.

Una de les seves iniciatives més recordades és la campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple, que va ser un èxit de recaptació visibilitat de la malaltia neurodegenerativa. També va ser clau per iniciar el centre Miquel Martí i Pol, centrat en el tractament. Tarruella s'hi havia vinculat després que un dels seus fills en fos diagnosticat. En aquest sentit, el 2018 la Paeria li va atorgar la medalla a la solidaritat.