Suspès de sou i feina el mosso d'esquadra de Lleida acusat de blanqueig de capitals

L'agent va sortir en llibertat provisional després de comparèixer davant del jutjat de guàrdia

Els Mossos d'Esquadra s'enduen un home després de registrar una casa del carrer Magí Morera de Lleida
Els Mossos d'Esquadra s'enduen un home després de registrar una casa del carrer Magí Morera de Lleida | ACN / Anna Berga
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 9:56h
La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra ha suspès de sou i feina l'agent del cos que ahir va ser detingut a Lleida en una operació policial contra el blanqueig de capitals, segons ha pogut saber l'ACN de fonts properes al cas. L'agent va comparèixer dimecres davant del jutjat de guàrdia de Lleida, que va decretar-li llibertat provisional amb càrrecs. L'agent havia estat detingut dimarts, en una operació policial conjunta entre mossos i la Guàrdia Civil contra el blanqueig de capitals. 

A l'investigat també se li ha retirat el passaport i té la prohibició de sortir del país i la personació periòdica als jutjats quan pertoqui. La Fiscalia havia anat un pas més enllà i sol·licitava la presó provisional comunicada per a l'acusat, eludible amb una fiança de 60.000 euros. En tot cas, la causa es manté oberta pels suposats delictes de blanqueig de capitals i falsedat documental, segons va informar el TSJC. 

A més, el detingut hauria estat testimoni protegit en la causa de l'1-O, també segons asseguren fonts properes al cas de l'ACN. En concret, hauria declarat que els Mossos tenien ordres de controlar la policia espanyola i la Guàrdia Civil. Feia temps que se l'estava investigant des d'Afers Interns i Vigilància Duanera perquè portava un ritme de vida molt elevat amb importants despeses econòmiques i se'l relaciona amb irregularitats en subhastes i afers immobiliaris.

Present en actes de Vox

L'escorcoll policial es va fer des de primera hora a casa del mosso detingut, un xalet reformat i d'alta gamma situat al carrer Magí Morera de la capital del Segrià. A banda del detingut, la policia es va endur del domicili diverses caixes amb documentació. Segons s'ha pogut veure en diverses imatges i vídeos publicats a les xarxes socials, el mosso detingut ha assistit a actes polítics que el partit de Vox ha fet a Catalunya, concretament a Barcelona, el juny de l'any 2018.