Presó per a un anestesista de l'Hospital de Vielha acusat d'agressió sexual amb submissió química

El treballador, de 45 anys i que va ser detingut pels Mossos el passat 11 de març, no hauria comès el delicte dins del centre hospitalari

Nació
26 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 15:50h
Vistes de Vielha
Vistes de Vielha | Xavier E. Traité

Un home de 45 anys va ser detingut pels Mossos d'Esquadra el passat 11 de març i posteriorment va ingressar a presó per un suposat delicte d'agressió sexual amb submissió química. Segons ha avançat Catalunya Ràdio i confirmat l'ACN, es tracta d'un treballador de l'Hospital de Vielha, concretament un anestesista, però els fets no van tenir lloc al centre hospitalari. Fonts judicials han assenyalat que quan l'home va ser arrestat, la Fiscalia va demanar presó provisional comunicada i sense fiança, i que d'aquesta manera ho va acordar el jutjat.

Darrerament, les denúncies de dones agredides sexualment ha crescut considerablement, sobretot en el transport públic, però també en l'àmbit de la parella. D'una banda, el 2023 es van registrar un total de 97 agressions sexuals en el transport públic, 30 més que el 2021, el que suposa un augment del 44% en només dos anys.

El Departament d'Interior, davant aquestes dades alarmants, està immers en la campanya És delicte, que busca "conscienciar, prevenir, perseguir l'agressor i protegir la víctima". A més a més, també està formant el personal de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per prevenir i intervenir en possibles situacions de violència sexual.

D'altra banda, segons les dades presentades el passat 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l'any passat les violències sexuals que hauria comès un home sobre una dona en l'àmbit de la parella van créixer un 33,5% respecte al 2022. Aquestes, però, són les xifres que arriben als Mossos. La inspectora Escudé ha apuntat a una "infradenúncia" encara present i apunta que s'ha de fer "molta pedagogia" perquè es continuïn identificant aquests abusos sexuals, un dels àmbits on històricament ha costat més que la víctima demani ajuda.

 

Arxivat a