Beneïda pluja per Sant Antoni

Balaguer celebra els tradicionals Tres Tombs en un dia plujós

Els Tres Tombs, al Mercadal de Balaguer
Els Tres Tombs, al Mercadal de Balaguer | Paeria Balaguer
Nació
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:53h
La ciutat de Balaguer ha celebrat aquest dimecres els tradicionals Tres Tombs de Sant Antoni Abat sota una pluja que, en diversos moments, ha estat intensa. Els actes han començat amb el repic de campanes a les set del matí, i tot seguit la cerimònia de benedicció dels panets a l’església de Sant Josep.

Seguidament s'ha celebrat la missa solemne amb l’assistència de la Junta de la Confraria, la paera en cap, Lorena González, i la resta del govern municipal. Durant l’acte s’ha fet l’ofrena dels diferents productes de la terra, i després de la cerimònia s’ha ofert coca de sucre i moscatell als assistents, i a tothom que s'ha volgut unir a la celebració.

A continuació s’han fet els Tres Tombs a la plaça del Mercadal, amb la benedicció dels animals domèstics, després les carrosses, i finalment els tractors i vehicles de treball. Després del tercer tomb a la plaça s’ha fet el lliurament dels premis segons la resolució del jurat, i finalment a partir de les dues el dinar de germanor al pavelló Molí de l’Esquerrà, el qual es recupera després que els darrers anys no s’hagués celebrat.