L'Estat destinarà 14,5 milions al manteniment i millora de 132 km de carreteres lleidatanes

Els treballs es duran a terme en diferents trams de les vies N-230, A-14, N-240 i A-22

Un camió passant per la variant d'enllaç amb la C-37
Un camió passant per la variant d'enllaç amb la C-37 | ACN
Nació
28 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:11h
El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible de l'Estat ha licitat, amb un pressupost de 14,5 milions d'euros, un contracte de serveis per a l'execució de diverses operacions de manteniment i millora en 132 km de carreteres, 37 dels quals d'autovia, a la demarcació de Lleida.

Els treballs es duran a terme en diferents trams de les vies N-230, A-14, N-240 i A-22 així com als seus ramals d'accés i vies de servei. El contracte inclou requisits per promoure l'eficiència energètica i la reducció d'emissions i s'emmarca en el programa del Ministeri per mantenir les condicions de circulació, vialitat i seguretat a la xarxa de carreteres. La durada del contracte és de tres anys, amb possibilitat de prorrogar-lo.

Els plecs de licitació contemplen mesures per promoure l'eficiència energètica i la reducció d'emissions CO2. Així, les empreses adjudicatàries hauran d'incloure en les seves ofertes el càlcul de la petjada de carboni que generaran durant l'execució del contracte a cada tram de la carretera.

Així mateix, aquestes es comprometran a presentar un pla de descarbonització en els sis primers mesos de contracte amb mesures reductores i de compensació d'emissions per aconseguir un balanç neutre en carboni al cap de cinc anys de licitar-se el projecte.