Larrosa diu que els musulmans s'han de repartir en oratoris després del tancament del Palau de Vidre

La comunitat Ibn Hzam ja no podrà fer ús de l'equipament per fer la pregària ja que han començat les obres

Nació
20 de setembre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 18:35h
Pregària musulmana a Lleida
Pregària musulmana a Lleida | ACN

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, espera que aquest divendres, els musulmans de la comunitat Ibn Hzam que és la més gran de Lleida, facin la pregària més concorreguda de la setmana repartits entre els diferents oratoris que hi ha a la ciutat.

I es que ja no podran fer us del Palau de Vidre, que se'ls havia cedit temporalment després de finalitzar el contracte de lloguer amb Fira de Lleida, perquè han començat les obres de remodelació d'aquest equipament. Les alternatives plantejades fins ara per la comunitat musulmana a la Paeria no són viables segons l'alcalde, que ha reiterat que és molt complicat trobar un equipament per a 1.000 persones ja que calen "mecanismes de control" que limiten la capacitat d'actuació.

Segons Larrosa, els musulmans són conscients d'aquesta realitat i estan "ben assessorats" però fins ara les solucions que han proposat no es poden fer des del punt de vista legal, i "jo no cometré cap il·legalitat", ha dit l'alcalde.

La comunitat musulmana més nombrosa de Lleida, Ibn Hazm, feia onze anys que utilitzava el Palau de Vidre com a mesquita provisional. Amb les obres imminents a l'edifici, a l'estiu es van traslladar al pavelló 4 de Fira de Lleida amb la condició que havien de deixar l'equipament aquest setembre.