La polèmica de Luis Rubiales a Lleida fa més de 20 anys: amenaces de mort i promeses incomplertes

L’actual president de la Federació Espanyola de Futbol va marxar de la Unió Esportiva després de denunciar que no podia sortir al carrer per por

Luis Rubiales i Antoni Gausí, fa més de 20 anys
Luis Rubiales i Antoni Gausí, fa més de 20 anys | @JordiGuardiola
25 d'agost del 2023
Actualitzat a les 22:10h
El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ha protagonitzat diverses polèmiques en els darrers anys, però els episodis controvertits l’han acompanyat des de fa dècades. Una d’elles la va viure a la ciutat de Lleida quan era jugador de la Unió Esportiva Lleida en l’inici de la temporada 2000/2001, quan l’equip havia baixat a la Segona B.

Segons recorda el periodista Jordi Guardiola en un enfilall de missatges a la xarxa social X, Rubiales va demanar la carta de llibertat al president del club, Antoni Gausí, perquè tenia por de sortir al carrer. El motiu eren unes amenaces de mort anònimes que assegurava que rebia la seva dona. La seva insistència va ser tal que el club lleidatà el va deixar marxar malgrat el poc temps que tenia per trobar un relleu al lateral esquerra, posició que ocupava Rubiales.

El futbolista, diu Guardiola, va prometre en diverses ocasions que no tenia ofertes de cap club, però un dia després de quedar lliure va fitxar pel Xerès, conjunt de la Segona A: “El va poder fitxar sense pagar clàusula ni negociar res amb el Lleida. De les amanaces mai més se’n sabé res”, evoca Guardiola.