Junts parla de «generositat» per abordar el pacte alternatiu però s’embolica la negociació

La continuïtat de Jordi Ignasi Vidal és, ara mateix, el principal escull per avançar en les converses

Part de l’equip de Junts per Balaguer
Part de l’equip de Junts per Balaguer | Junts per Balaguer
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:28h
Junts vol liderar les negociacions per formar un pacte alternatiu al del PSC a la ciutat de Balaguer. En un comunicat enviat aquest dijous, els juntaires asseguren que aquesta setmana han mantingut reunions amb ERC i Treballem per Balaguer, unes trobades que, apunten, s’han desenvolupat amb “generositat”. La formació explica que treballa per fer possible “un govern alternatiu en clau sobiranista”, però la realitat dels recels creuats s’imposa, de moment. L’executiu sobiranista sembla lluny de concretar-se ara per ara.

Les negociacions entre juntaires i treballadors són complexes, i la primera pedra al camí ha estat la figura de Jordi Ignasi Vidal. La formació que lidera Gemma Trilla va posar damunt la taula en la trobada del passat dimecres el veto a l’actual paer en cap en funcions, a qui es vol fora del consistori en el proper mandat.

Els de Guifré Ricart van acceptar aquesta idea, però van traslladar a Junts que fossin ells, com a partit que encapçala la negociació alternativa, a parlar-ho directament amb Vidal. Així ho ha fet la candidata juntaire, que ha parlat en les darreres hores amb l’actual alcalde en funcions i li ha traslladat el rebuig a que continuï com a regidor a la Paeria, tot i que li ha puntualitzat que aquesta era una proposta de Treballem per Balaguer i no de la seva formació.

Aquestes paraules de Trilla han generat malestar a les filles de la candidatura que encapçala Ricart, que ha lamentat el “joc brut” de l’aspirant de Junts. Des de Treballem insisteixen en que no veuen amb mals ulls la proposta sobre la continuïtat de Vidal, però lamenten les mentides i la negociació poc clara que s’està mantenint. ERC ha demanat una trobada a tres bandes per explorar les vies d’entesa.