La figura de Jordi Ignasi Vidal condiciona el pacte alternatiu a Balaguer

Junts contemplaria tres anys d’alcaldia per a Gemma Trilla i un per a Guifré Ricart, però encara no s’ha entrat a negociar aquesta qüestió

Gemma Trilla durant un míting
Gemma Trilla durant un míting | Junts per Balaguer
08 de juny del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 18:46h

Junts vol liderar el canvi polític a la ciutat de Balaguer i ha començat a negociar amb la candidatura de Treballem per Balaguer per explorar una entesa de govern, l’alternativa al PSC. Les dues formacions polítiques s’han reunit aquest dimecres amb un to cordial i han posat sobre la taula les primeres condicions per a l’acord, una de les quals gira entorn a la figura de Jordi Ignasi Vidal, l’actual alcalde en funcions.

Segons ha pogut saber Nació, els juntaires han condicionat el pacte a que el republicà no reculli l’acta de regidor i, en conseqüència, no formi part del proper plenari, que començarà a caminar el proper 17 de juny. Els treballadors, per la seva banda, veuen amb bons ulls la proposta. Aquesta idea s’ha parlat també internament en les dues formacions i ara s’haurà de negociar ara amb ERC per explorar la viabilitat del veto a l’actual batlle balaguerí. Els republicans han reaccionat demanant una reunió a tres bandes abans de dilluns.

Els de Guifré Ricart consideren que resoldre aquesta qüestió és prioritària per continuar parlant, de manera que fins que no hi hagi fumata blanca no s’abordaran altres temes com, per exemple, el de l’alcaldia compartida. En aquest aspecte, Junts s’ha plantejat un repartiment de l’alcaldia basat en la fórmula 3-1 que comportaria tres anys d’alcaldia per a Trilla i un per a Ricart. La formació establiria aquesta proposta fent valer el segon lloc aconseguit als comicis i el quart assolit per Treballem, tot i que ambdues formacions tenen el mateix nombre de regidors. La qüestió d’una batllia repartida es podria abordar en properes reunions la setmana vinent i es podria modificar en els propers dies en funció de com es descabdellin les converses.

Aquesta proposta serà estudiada ara per Treballem, que també reflexiona sobre la conveniència d’establir un pacte de govern amb ERC. Els de Ricart creuen que els republicans han estat castigats a les urnes i dubten de si la nova etapa política ha de començar amb regidors vinculats a la llista de Vidal.