ERC i Pacte Local encarrilen un pacte al Consell Comarcal de la Noguera

El republicà Miquel Plensa compta amb nou consellers i té tots els números per revalidar la presidència de l'organisme comarcal

02 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:48h
Imatge del consell comarcal de la Noguera
Imatge del consell comarcal de la Noguera | Àlvar Llobet
L'alcalde d'Algerri, Miquel Plensa, té tots els números per revalidar la presidència del Consell Comarcal de la Noguera en aquest proper mandat. El polític d'ERC i la direcció del PDECat significada en la plataforma electoral Ara Pacte Local han encarrilat un pacte aquesta setmana per segellar el nou executiu comarcal, que tindria majoria republicana.

Les eleccions municipals del passat diumenge van conformar un escenari al Consell Comarcal que es distribueix en nou consellers d'Esquerra, set de Junts, dos del PSC i un de Pacte Local. En aquest sentit, fonts consultades per Nació apunten a que l'acord oficial és proper, tot i que no es tancarà fins d'aquí uns dies, quan l'escenari d'enteses en altres organismes estigui més aclarit. La majoria del Consell es fixa en deu representants. 

Els pedecatistes han de decidir, en aquest context, la persona que representarà la formació al consell en els proper quatre anys. En aquest sentit s'apunta a Laia Vilardell, regidora de Junts i de Treballem per Balaguer a la Paeria en aquest passat mandat i que repetirà com a edil en la legislatura que s'encetarà el proper 17 de juny. Els consells comarcal es configuraran al mes de juliol.
 

Miquel Plensa, president en funcions del Consell Comarcal de la Noguera Foto: Àlvar Llobet