Sorpresa a ERC: Vidal es manté en política i proposa un pacte contra el PSC

El paer en cap en funcions planteja un acord a quatre bandes per evitar que Lorena González sigui alcaldessa però ell assegura que es mantindrà a l'oposició

31 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:47h
Jordi Ignasi Vidal, alcalde en funcions de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde en funcions de Balaguer | ERC Balaguer
Sorpresa a ERC Balaguer. El candidat republicà i actual paer en cap en funcions, Jordi Ignasi Vidal, ha fet marxa enrere i es mantindrà en política municipal.

Tot i que el diumenge va mostrar la seva intenció de dimitir i presentar la renúncia davant l'assemblea de la formació, aquest dimecres ha assegurat en roda de premsa que es mantindrà com a regidor al consistori i que, a més, pretén impulsar un pacte per evitar que governi el PSC, que va aconseguir 6 regidors als comicis municipals. 

D'aquesta manera, Vidal busca un pacte a quatre bandes entre el seu partit (3), Junts (3), Treballem per Balaguer (3) i la CUP (1), un acord que sumaria 10 regidors i arrabassaria l'alcaldia a Lorena González.

Si s'acabés formalitzant aquesta entesa, Vidal ha apuntat que ell no formaria part del nou executiu, de manera que el seu futur al consistori passa per estar a l'oposició. La candidata juntaire, Gemma Trilla, és la que parteix amb avantatge per ser la nova alcaldessa atès que la seva formació va quedar en segona posició.

De fet, el mateix Vidal ja ha iniciat converses amb la líder de Junts aquest dimarts per explorar la possibilitat d'un nou govern sobiranista a la capital de la Noguera.