El PSC guanya amb claredat a Lleida i Fèlix Larrosa acaricia l'alcaldia

Els partits del govern reben un càstig a les urnes, que premien el PP, que aconsegueix cinc regidors que el deixen com a segona força

28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a la 1:19h
Larrosa, celebrant la victòria electoral
Larrosa, celebrant la victòria electoral | ACN


El PSC de Lleida ha guanyat les eleccions municipals a la ciutat de Lleida i el seu candidat, Fèlix Larrosa, acaricia l'alcaldia de la capital del Segrià. Els socialistes han aconseguit nou regidors augmentant en dos els nombre de representants que tenien fins ara. L'ERC de Miquel Pueyo ha perdut dos regidors pel camí i s'ha quedat amb cinc, els mateixos que Junts de Toni Postius, que n'ha perdut un. 

El PP de Xavi Palau, per la seva banda, ha aconseguit una notable pujada, i ha passat de dos edils a cinc, i s'ha posicionat com a segona força al consistori. Vox ha irromput al plenari amb dos edils mentre que el Comú ha aconseguit un representant.

Un Larrosa visiblement emocionat ha instat a l'entesa entre les formacions per convertir Lleida "en la segona capital de Catalunya" i ha defensat el seu projecte "Agenda 2030" per fer-ho possible. El candidat del PSC a l'alcaldia de Lleida ha dit que aquests resultats demostren que els ciutadans volien "canvi" i s'ha obert a parlar amb tots els partits amb representació excepte amb Vox.

Pueyo, per la seva banda, ha reconegut que són uns "mals resultats" i lamenta que la ciutat hagi fet un "gir a la dreta històric", amb l'entrada de Vox i la pujada de  del PP.