Puy demana suport al Govern per revertir l’alt percentatge de professors associats de la UdL

El catedràtic de Química ha pres possessió del càrrec de rector de la universitat per a un segon mandat

Redacció
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:03h
Acte d’investidura de Jaume Puy com a rector de la UdL
Acte d’investidura de Jaume Puy com a rector de la UdL | ACN
El catedràtic de Química Jaume Puy ha pres possessió aquest dijous del càrrec de rector de la Universitat de Lleida (UdL) per a un segon mandat, en un acte celebrat al Rectorat que ha estat presidit pel conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal.

Puy, que va obtenir el 69,26% dels vots en els eleccions celebrades a principis de mes, ha afirmat que sent "una bona representativitat" per tirar endavant els reptes que la universitat ha d'afrontar en els pròxims quatre anys, entre els quals hi ha l'àmbit de la sostenibilitat i també la situació laboral dels docents. En aquest sentit, el rector ha demanat suport al govern per capgirar el "percentatge molt alt" de professors associats que actualment té la UdL.

Puy ha volgut posar en valor en el seu discurs "el poderós motor de canvi" que ha suposat la UdL, des de la seva fundació, per a les comarques de la seva àrea d'influència, tant pel que fa a l'augment de graduats, de titulacions i a l'atracció de talent.

Així mateix, el rector també ha reivindicat el paper que ha de jugar la UdL per al conjunt del país, en especial en la transformació del sector agroalimentari davant el greu problema que suposa el canvi climàtic per a l'estabilitat del territori. "Hem de canviar la manera de produir i possiblement de menjar i de viure abans que sigui massa tard i la UdL, que té el campus agroalimentari més important de Catalunya i entre els més destacats d'Espanya i del món, està ben situada per participar en la resolució d'aquest gran problema social", ha afirmat.