Pueyo crida al vot republicà per derrotar el «clientelisme» del PSC

Oriol Junqueras acusa els socialistes de posar en risc el futur de Ponent i Jordina Freixanet avisa: "Si vosaltres no hi aneu, ells tornen"

Oriol Junqueras i Miquel Pueyo durant el míting central
Oriol Junqueras i Miquel Pueyo durant el míting central | ACN
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 22:35h

L'alcalde de Lleida i candidat d'ERC, Miquel Pueyo, ha cridat a la mobilització del vot per a la seva candidatura per superar l'esperit "de clientelisme" que, al seu parer, representa el PSC a la ciutat.

En el míting central de campanya que que s'ha fet aquest dilluns al vespre al pavelló de Magraners, Pueyo ha recordat que "el 2019 els ciutadans van dir prou a les decisions preses en el reservat d'un restaurant, a un PSC que va treure importància a la violència física patida pels ciutadans l'1-O, va dir prou al 155, a la complicitat dels socialistes que va permetre l'espoli del Museu de Lleida". En aquesta línia, el polític lleidatà ha apuntat que "després del 28-M tornaran a unir-se".

En aquesta tessitura, la número dos de la llista, Jordina Freixanet, ha fet servir un eslògan antic dels socialistes per instar al vot: "Si vosaltres no hi aneu, ells tornen". Freixanet ha cridat a "omplir les urnes de groc" i ha reivindicat les polítiques republicanes "que no canvien de nom ni d'estratègia". 

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha acusat el PSC de posar en risc el futur de Ponent negant a aquest territori la modernització del reg i del ferrocarril. Hi han participat també la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta; la Consellera d'Acció Exterior i UE, Meritxell Serret.