Balaguer celebra la Nit de la Cultura amb l'Avenç i Ignasi Aldomà com a protagonistes

L’Associació Balaguer Capital de la Sardana i l'Orfeó Balaguerí han rebut els Premis d’Honor de la Cultura

Els guardonats amb el Jaume d'Urgell
Els guardonats amb el Jaume d'Urgell | Paeria Balaguer
Redacció
24 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:23h
La ciutat de Balaguer ha celebrat aquest dissabte la II Nit de la Cultura, en la qual s’ha fet entrega de diferents premis i reconeixements, així com els projectes seleccionats per a les Beques de Suport a la Creació que concedeix la Paeria de Balaguer, amb la voluntat de promocionar projectes de creadors locals.

Primerament s’han donat a conèixer els projectes que han estat seleccionats per a rebre les Beques de Suport a la Creació. A la convocatòria s’hi van presentar un total de nou projectes, dels quals el jurat va seleccionar Produccions Guiot, pel projecte "Samurai", una obra de teatre en format monòleg; Cooperativa ÀÓ Càmeres i Acció pel projecte "Haikurts", uns micrometratges inspirats en l’estructura mètrica dels poemes japonesos haiku; Àngels Farrero Biel i Meritxell Muñoz Duque, per la realització d’un conte il·lustrat sobre Balaguer adreçat a infants, que tractarà sobre la història, la cultura i l’entorn de la ciutat; Antoni Salud García, pel projecte "El cantar de las calles", un curtmetratge de ficció ambientat als anys noranta; i Jordi Prió Burgués, amb la proposta del còmic "Arnau Mir de Tost. El joc d’escacs islàmic" amb una activitat vinculada.

L’acte ha continuat amb l’entrega dels Premis Comte Jaume d’Urgell, els quals s’han atorgat en categoria individual a Ignasi Aldomà, i en categoria col·lectiva a la revista L’Avenç. Durant l'acte s'han entregat també els premis Ziryab de llegenda i composició musical. Glòria Biosca i Miquel Àngel Cordero n'han estat els guanyadors.

Finalment, s’ha fet entrega dels Premis d’Honor de la Cultura, els quals han estat per a l’Associació Balaguer Capital de la Sardana, per la tasca durant l’any en el que la ciutat de Balaguer ha estat capitalitat de la sardana; i per a l’Orfeó balaguerí, amb motiu del seu centenari i la seva trajectòria, el qual no es va poder commemorar a causa de la pandèmia.

L’acte ha finalitzat amb l’actuació musical de Carme Canela i Xavier Monge, amb la preestrena del disc "Un dring en el silenci", amb poemes de Josep Vallverdú, i la projecció d’un vídeo resum de l’activitat cultural a la ciutat durant l’any passat. El Paer de Cultura, Arnau Torrente, ha destacat la importància del foment de l’activitat cultural i de la promoció dels projectes multidisciplinaris que atansen la creació, l’art, la literatura i la música a la ciutadania. Torrente ha aprofitat l'acte per acomiadar-se com a regidor atès que no continuarà la propera legislatura.