Les detencions per robatoris als carrers de Lleida cauen gairebé a la meitat durant el 2023

Les denúncies per sorolls i molèsties al veïnat disminueixen un 49% els tres primers mesos de l’any

Guàrdia Urbana Lleida
Guàrdia Urbana Lleida | ACN
Redacció
13 d'abril del 2023
Les detencions per robatori a la via pública de Lleida s'han reduït un 47,8% el primer trimestre de 2023 en relació amb el mateix període de 2022, segons ha informat l'Intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, a la Comissió de Seguretat i Civisme de l'Ajuntament de Lleida celebrada aquest dimecres.

"Aquesta reducció no es deguda a una reducció de la presència policial al carrer, sinó a una reducció dels robatoris", ha indicat, a més d'afegir que "la presència policial al carrer s'ha reforçat" en comparació amb l'any passat i, de fet, això ha fet que hi hagi hagut un increment de les detencions practicades en execució d'ordres de cerca. També han baixat gairebé a la meitat les denúncies per sorolls i molèsties al veïnat.

La Comissió de Seguretat i Civisme també ha constatat la rebaixa del 53,22% de les denúncies relacionades amb infraccions de les Ordenances Municipals. Entre aquest descens, han demarcat la millora de la convivència veïnal, atès que les denúncies per sorolls i molèsties al veïnat s'han reduït en un 49%.

Adjudicació imminent del Pla Local de Seguretat


L'Ajuntament de Lleida ha rebut tres ofertes per a elaborar el Pla de Seguretat de Lleida, licitació que va finalitzar el passat 31 de març, que en aquests moments estan valorant. La previsió és que l'adjudicació es faci aquesta mateixa setmana per poder iniciar, tot seguit, l'elaboració d'aquest document.

Aquest Pla ha de ser el full de ruta on s'ha d'encarar la seguretat els propers anys i parteix de la base i l'objectiu d'aconseguir que els ciutadans se sentin segurs a Lleida, la previsible millora de la seguretat dels lleidatans i una racionalització de la despesa en seguretat i una gestió eficient dels recursos tant humans com materials.

La Paeria dobla la subvenció a Protecció Civil


El Paer en cap, Miquel Pueyo, ha informat durant al comissió informativa de la propera renovació del conveni de col·laboració de l'Ajuntament amb l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Lleida. El nou conveni preveu doblar la subvenció anual, que passarà a ser de 4.000 euros, i la renovació dels uniformes dels voluntaris de Protecció Civil.  La durada del nou conveni serà de 4 anys prorrogables per 4 més.