Apareixen morts als Pirineus dos excursionistes barcelonins després de 24 hores desapareguts

Els cadàvers congelats han aparegut al pic de la muntanya del Carlit, a la Catalunya Nord

El massís del Carlit, en una imatge d'arxiu
El massís del Carlit, en una imatge d'arxiu | Viquipèdia
Nació
04 d'abril del 2023
Després de 24 hores desapareguts, dos excursionistes barcelonins de 54 i 56 anys han estat trobats morts la nit d'aquest dilluns al massís del Carlit, a la banda dels Pirineus Orientals a la Catalunya Nord. Els dos muntanyers han passat dues nits a l'aire lliure i han aparegut en un estat de congelació a 2.921 metres d'altitud.

Concretament, han estat trobats al coll del Tossal Colomer, cap a les 18:15 hores. Les males condicions meteorològiques van provocar que perdessin el contacte amb el CRS de Bolquères, quan es va donar la veu d'alerta. Els gendarmes francesos han informat de les defuncions després de rescatar els cadàvers en helicòpter.

Dissabte, les dues víctimes no van aconseguir arribar al refugi i van passar la nit al ras, amb temperatures inferiors als 25 graus sota zero. Diumenge al matí van aconseguir avisar els serveis d'emergència, però no van poder donar la localització. Tanmateix, les ratxes de vent superiors als 100 quilòmetres per hora han complicat la feina dels equips d'emergència.