Les inversions a la demarcació de Lleida amb fons europeus sumen uns 200 milions

Destaquen els 54,3 milions per a la modernització de regadius o els 40 MEUR per a la nova Estació d'Autobusos

Palau de Vidre de Lleida
Palau de Vidre de Lleida | Àlvar Llobet
Redacció
30 de març del 2023
Actualitzat a les 9:54h
Les inversions aprovades fins a principis de març a la demarcació de Lleida per executar projectes amb fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l'Estat, sumen uns 200 milions.

Ho ha explicat aquest dimecres el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, que ha destacat que "són una extraordinària oportunitat per reactivar l'economia i acompanyar les persones amb dificultats". D'entre els projectes destaquen els 54,3 milions per a la modernització de regadius o els 40 milions per a la nova Estació d'Autobusos de la ciutat de Lleida. També els 4 milions per a projectes de renaturalització com ara la millora de l'entorn de la Seu Vella o els 6 milions per promoure la mobilitat sostenible.

Lleida ciutat

A Lleida ciutat es s'han aprovat inversions per valor de 70 milions d'euros, entre els que destaquen els 4 milions en projectes de renaturalització com ara la millora de l'entorn de la Seu Vella, la reforma i rehabilitació dels carrers Doctor Fleming i Riu Ebre i la recuperació del Parc de les Basses, entre d'altres.

També s'inclouen en aquest paquet d'inversions ja aprovades els més de 500.000 euros destinats a la digitalització i modernització de l'ajuntament de Lleida per desplegar, per exemple, mesures de ciberseguretat, renovació de serveis d'informació i de tramitació ciutadana i automatització de procediments i els 3 milions aprovats per dur a terme la rehabilitació del Palau de Vidre dins el Programa PIREP Local d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics.

Conjunt de la demarcació

En el conjunt de la demarcació, les inversions ja aprovades sumen al voltant de 130 milions d'euros. Entre elles, els 15,7 milions aprovats en plans de sostenibilitat turística en destí o l'1,1 milions del programa CE Implementa per impulsar les comunitats energètiques del Pallars Jussà, de l'Alt Urgell-Vall del Port Negre i Alcarràs Bioproductors.

El capítol sobre projectes de modernització de regadius és, amb 54,3 milions en dues fases, un dels paquets inversors més importants per a la demarcació que s'han assignat a la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell (28,2 milions), la Comunitat de Regants del Canal Aragó i Catalunya (9 milions), i la Comunitat de Regants Litera Persio, Vincament Vilaró, Litera Vincament i Serrabrisa Montfret en els termes municipals de Seròs, Aitona i Fraga (17,1 milions).

Pel que fa al Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics, PIREP Local, les inversions ja aprovades sumen 6 milions i van destinades a la millora de l'eficiència energètica, la sostenibilitat mediambiental i mesures d'accesibilitat o de conservació.

El Programa per descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat, adreçat a finançar actuacions encaminades a promoure la mobilitat activa i reduir les emissions, entre d'altres mesures, té aprovades actuacions que sumen 7,8 milions en les estacions d'autobusos de Tàrrega, Almacelles i Juneda.