Condemnen a 12 anys de presó l'acusat d'agredir sexualment la neboda durant tres anys

L'Audiència dona credibilitat al relat de la víctima, que considera reforçat amb altres testimonis i psicòlogues

Imatge de l’acusat
Imatge de l’acusat | ACN
Redacció
27 de març del 2023
Actualitzat a les 15:14h
L'Audiència de Lleida ha condemnat a 12 anys de presó l'acusat d'agredir sexualment la neboda des dels 16 fins als 19 anys. La Sala ha donat credibilitat al relat de la víctima, que considera reforçat amb altres testimonis, com una amiga, el germà, i també les psicòlogues que l'han tractat.

La Sala considera provat que el tiet aprofitava que es quedava a soles amb la noia a casa dels pares, a Lleida, per fer-li tocaments i obligar-la a mantenir relacions sexuals. La sentència de l'Audiència també inhabilita l'home durant 18 anys per a qualsevol feina que impliqui el contacte amb menors d'edat, li imposa 6 anys de llibertat vigilada, li prohibeix comunicar-se o acostar-se a la noia durant 13 anys i l'obliga a indemnitzar-la amb 10.000 euros.

Les agressions van passar a Lleida des del 2016 fins al 2019. Els fets es van destapar uns mesos després que morissin els pares de la víctima, amb poc temps de diferència, quan la noia, de festa major, va prendre alcohol i drogues i va acabar a l'hospital. Segons va explicar ella mateixa al judici i va confirmar una amiga, la víctima va explicar que s'havia pres un còctel de drogues perquè volia morir-se perquè el seu tiet abusava d'ella des de petita.