45.000 musulmans lleidatans comencen el Ramadà

Dura un mes i commemora l’inici de la revelació de l’Alcorà a Mahoma

Redacció
24 de març del 2023
Actualitzat a les 9:25h
Els musulmans de Badalona es reuneixen cada divendres a la plaça de Camaron de la Isla del barri d'Artigues per fer les seves pregàries.
Els musulmans de Badalona es reuneixen cada divendres a la plaça de Camaron de la Isla del barri d'Artigues per fer les seves pregàries. | ACN
Els 617.453 musulmans que viuen a Catalunya, 45.000 a Lleida, segons les dades més recents disponibles de la Unió de Comunitats Islàmiques d’Espanya (UCIDE), han començat aquest dijous el Ramadà, el de l’any 1444 del seu calendari.

A través d’un comunicat, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i la Federació Consell Islàmic de Catalunya (FCIC) han felicitat a tots els musulmans de la comunitat, del conjunt d’Espanya i de tot el món.

“Supliquem a l’Altíssim que ens ajudi a dejunar els seus dies i resar les nits per a aconseguir la satisfacció d’Al·là, i que regni la pau a tot el món”, assenyala el comunicat.

El Ramadà, que dura un mes i commemora l’inici de la revelació de l’Alcorà a Mahoma, és una festivitat de dejuni, que té com a objectiu purificar l’ànima i enfortir la voluntat del musulmà, així com convidar-li a l’oració i reflexió.