Les temperatures pugen i s'aproparan als 30 graus aquest dijous

El mercuri continua la seva escalada en els termòmetres catalans, especialment a l'interior

Calor aquest dijous
Calor aquest dijous | Pexels
Nació
23 de març del 2023
La primera setmana de primavera s'està caracteritzant per l'increment frenètic de les temperatures a Catalunya. Cada dia, el mercuri escala una mica més i el clima primaveral està donant pas a l'estival massa de pressa. Aquest dimecres s'ha superat la barrera dels 25 graus i es preveu que la dels 30 no tardi a patir la mateixa sort.

 


De moment, aquest dijous es registraran 27 i 28 graus en alguns punts de l'interior del país. A Barcelona es registraran mínimes de 10 graus i màximes de 20; mentre que a Girona la mínima serà de 9 graus i el mercuri s'enfilarà fins als 21 a la tarda. A Lleida, temperatures una mica més extremes, amb 8 de mínima i 26 de màxima, mentre que a Tarragona, les rondaran entre els 10 i els 19 graus.

 


El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) contempla però un cel tapat per núvols alts i mitjans, sobretot a partir del migdia i especialment al quadrant nord-est. El que no contempla en cap cas, una jornada més, són precipitacions. S'imposarà el vent de component sud al litoral i de components sud i oest a l'interior, amb cops forts a la Costa Brava.