1 de 10
Consum d'estupefaents

Lleida, entre les ciutats europees on més droga es consumeix

L'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies destaca la detecció de ketamina i cocaïna a les aigües residuals de Barcelona i Tarragona

Imatge d'arxiu de pastilles | Pexels
per Marc Orts, Barcelona | 23 de març de 2023 a les 09:01 |
Catalunya és una de les grans protagonistes del darrer estudi de l'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies (OETD), que recull les substàncies trobades a les aigües residuals de més de 100 ciutats del continent. Dues dades destaquen especialment: Barcelona és, amb diferència, on més es consumeix ketamina i Tarragona, la segona ciutat d'Europa on es consumeix més cocaïna.

S’han analitzat mostres d’aigües residuals d’uns 54 milions de persones per analitzar-hi la presència de cocaïna, amfetamina, metamfetamina, MDMA, ketamina i cànnabis. Tot i que el consum de cocaïna, amfetamina i metamfetamina ha baixat el darrer any a Barcelona, el de la ketamina i MDMA (èxtasi) s'han disparat. Fins al punt que la ciutat comtal supera Lisboa, la segona classificada, d'un 54% en la quantitat de Ketamina detectada, amb 29,45 mil·ligrams al dia per cada 1.000 habitants. Lleida també sobresurt en aquesta classificació, en què ocupa la sisena posició amb 4,22 mil·ligrams al dia per cada 1.000 habitants.D'altra banda, només Anvers, d'entre el centenar de ciutats europees escollides, supera a Tarragona en quantitats trobades de cocaïna el 2022. Concretament, s'hi van trobar 1.610 mil·ligrams de cocaïna al dia per cada 1.000 habitants, un índex que supera de llarg la resta de ciutats analitzades tant a Catalunya com al País Valencià. D'aquesta manera, Lleida és la segona ciutat catalana que en té més, amb 759, i Barcelona se situa encara més lluny, amb 622. València i Castelló de la Plana es troben en un barem similar, en un rànquing de 100 ciutats que lidera Anvers, a Flandes, amb 2.381 mil·ligrams.


Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació