1 de 10
Contractació

L'oposició de Balaguer insta el govern a aclarir els dubtes sobre les factures d'una consellera de l'IMPIC

Tres formacions demanen a l'executiu local que pregunti a la Generalitat si el pagament de 24.800 euros va ser procedent o no

Xalet Montiu, seu de l'IMPIC | Paeria Balaguer
per Redacció, Balaguer | 21 de març de 2023 a les 18:17 |
Els grups municipals balaguerins Treballem per Balaguer, PSC i la CUP exigeixen al govern de Jordi Ignasi Vidal que resolgui els interrogants que planen sobre unes factures emeses durant el primer any de mandat per una consellera de l'Institut Municipal de Progrés i Cultura (IMPIC).

Les formacions sospiten que l'executiu local hauria pogut incórrer en irregularitats atès que els estatuts de l'organisme indiquen que les persones que actuen com a conselleres tenen el mateix rol que un edil municipal i, en conseqüència, no poden treballar per l'ajuntament. 


Les factures emeses eren de 24.815 euros i es van tramitar durant un any i tres mesos. En aquest sentit, el secretari municipal va apuntar dubtes sobre la legalitat d'aquestes operacions i ja a inicis de legislatura diverses formacions polítiques van denunciar-ho. Després de fer-se públic aquest cas, la consellera va dimitir del càrrec.

Ara, els grups municipals demanen al govern de la capital de la Noguera que faci una consulta a la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat per saber si aquests pagaments van ser procedents o no. 

 

Participació