1 de 10
Art

Tàrrega uneix artistes amb persones amb talent artístic i alguna discapacitat

"Connexions artístiques" és un projecte que preveu la creació d'una obra o espectacle que es presentarà enguany

El projecte l'impulsa l'Associació Alba | ACN
per Redacció, Lleida | 21 de març de 2023 a les 07:08 |
Una iniciativa que pretén visualitzar l'art i la cultura com a eina de transformació social des d'una mirada inclusiva ha unit a Tàrrega artistes de Ponent de diferents disciplines amb persones que també tenen talent artístic i a la vegada alguna discapacitat. "Connexions artístiques" és un projecte impulsat per l'Associació Alba que preveu durant els propers mesos un treball conjunt en l'àmbit del teatre, la dansa, la poesia, l'escultura, l'art i la narració oral.

Al llarg de l'any està previst crear una obra o un espectacle que es presentarà públicament. La coordinadora del projecte, Míriam Arnaz, ha explicat que una quarantena d'usuaris de l'associació se'n beneficiaran i que per a ells la iniciativa els suposa un "repte personal".


Míriam Arnaz ha explicat que la iniciativa posa en contacte a un grup de persones en "situació de vulnerabilitat" amb un artista professional o amateur del territori per crear un "diàleg artístic" que permeti un acompanyament al llarg del procés de creació de talents que a vegades queden "més invisibles".

El projecte ja fa uns mesos que camina i de moment s'ha fet un recull dels interessos artístics de l'associació i s'ha anat a buscar els professionals que més bé puguin encaixar amb la iniciativa. Ja està en marxa la connexió de dansa però també la de pintura i la de poesia.

 

Participació